Kräftfiske

En unik upplevelse på Ullinge

Upplev sensommarens bästa aktivitet här hos oss på Ullinge. Kräftfisket har en alldeles speciell plats här på Ullinge med anor ända tillbaka till 1930-talet, då flygöverste Gösta von Porat en gång i tiden startade den här härliga traditionen. Källsjön Södra Wixen är ett rikt kräftvatten och just kräftfisket har varit en mycket omtyckt och populär aktivitet hos oss under många år. Vi ser fram emot att få föra den här fantastiska traditionen vidare tillsammans med våra gäster.

Våra kräftfiskepaket är omåttligt populära och innehåller en mängd härliga aktiviteter. Givetvis går det lika bra att komma ut till oss på Ullinge och äta en läcker kräftsupé på kvällen, med eller utan övernattning.

Vi fiskar kräftor på Ullinge mellan den 1 augusti  – 30 september.

Program Ullinges kräftfiskepaket

EFTERMIDDAGSKAFFE

Ni välkomnas till Ullinge med eftermiddagskaffe och något sött.

INCHECKNING

Checka sedan in i något av våra härliga rum med sjöutsikt.

KRÄFTFISKE DEL I

En stund därefter är det samling nere vid bryggan där vi agnar burarna och ger oss ut på sjön.

AVKOPPLING

Därefter finns det tid att hänga på terrassen, doppa tårna nere vid bryggan, ta en promenad i skogarna runt omkring oss eller njuta av ett uppfriskande dopp i Södra Wixen för att sedan värma sig i vår sjöbastu.

KRÄFTSKIVA

Framåt kvällen stundar kräftsupén med alla traditionellt småländska tillbehör, ett riktigt kräftkalas!

KRÄFTFISKE DEL II

Efter en god natts sömn ger vi oss åter ut på sjön för att vittja burarna, en härlig stund i morgontimmarna som börjar med en rykande kopp hett kaffe nere på bryggan

FRUKOSTDAGS & HEMRESA

Efter att ha håvat in dagens fångst står en välförtjänt härlig frukostbuffé framdukad inne i matsalen. Glada och nöjda kan årets kräftkalas summeras som en total succé. Det är dags att checka ut och bege sig hemåt.

Kontakta oss

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss för bokning, frågor eller funderingar kring våra kräftpaket.

Mejl: info@ullinge.se

Telefon: 0381 – 810 60