Custom code header don't touch or contact a developer

Om Ullinge

Ullinge - Vi skapar möten att minnas

Ullinge är en anrik mötesdestination belägen på första parkett vid Södra Wixens strand. I en fantastisk miljö mitt i hjärtat av Småland skapar vi tillsammans möten att minnas. Här finns underbar natur, mötesrum, hotellrum, sjöbastu och en restaurang med sagolik utsikt. Hos oss står upplevelser och den svenska gastronomin i centrum.

Ullinge har en lång och anrik historia av värdskap och vår resa in i framtiden präglas av att fortsätta skapa attraktiva mötesplatser för människor som vill umgås, njuta och bygga nya minnesvärda ögonblick tillsammans.

Välkommen till Ullinge – en personlig mötesplats mitt i hjärtat av Småland

Ullinge erbjuder

  • 33 hemtrevliga hotellrum
  • Restaurang med välkomponerade och vällagade måltider
  • Lokaler för fest, bröllop, jubileum
  • Möteslokaler för små till stora möten
  • Sällskapsrum och mingelytor
  • Fritt Wifi i alla våra byggnader
  • Fri parkering för alla våra gäster
  • Sjönära läge med närhet till vacker natur och promenadstråk
  • Strategisk placering mitt i hjärtat av Småland
  • Personligt värdskap och service

I PORATS FOTSPÅR

Ullinges historia

Ullinge har en lång och anrik historia av värdskap. En historia som började redan på 1930-talet när flygöverste Gösta von Porat kom till platsen, lockad av det fantastiska läget precis vid Södra Wixens strand. En fantastiskt intressant historia som vi älskar att berätta och dela med oss av!

Gösta von Porat föddes i Hägganäs, Norra Sandsjö och var son till Anders Gustaf von Porat och Maria Muhr. Släkten von Porat är adlig och har sitt ursprung i Mecklenburg. Von Porat tar officersexamen 1906 och får löjtnantsgrad vid Fortifikationen 1909. Därefter går han på Artilleri- och ingenjörshögskolan som elev mellan 1907-1910 och blir där även lärare. Hans examensarbete handlar just om flyget ”Aeroplanet och dess militära användning”, men möts på den tiden mest av medlidsamma axelryckningar. Göstas flygintresse är dock väckt!

Von Porat styr kosan mot Frankrike och gör där sin flygutbildning vid Nieuports flygskola i Pau och erhåller där svenskt flygdiplom som nummer 7. Flygkarriären är nu i gång! Von Porat utbildar sig senare vidare i Paris och ritar under utbildningen där upp ett ensitsigt biplan som fick namnet Tummelisa och kom att användas som skolflygplan i mer än tio år.

Von Porat var en föregångare inom den svenska flygindustrin och hans karriär inbegrep både roller inom armén så som inom försvarsdepartementet och familjen flyttade därmed runt en hel del. Som en fast punkt byggs en stor villa på 1930-talet, som numera än idag heter just Ullinge. En hyllning till flygöverste von Porats båda döttrar Ulla och Inga. Ett ärorikt och fint namn vars historia vi vill förvalta och föra vidare med stolthet och respekt.

Von Porats döttrar tillbringade mycket tid i skog och mark tillsammans med sin mor. De blev mycket duktiga på att ta tillvara och använda sig av skogens skafferi, under ledning av sin mamma Elsa. Ullinge blev en mycket populär plats att samlas på för vänner och affärsbekanta till familjen von Porat, särskilt under kräftsäsongen.

Det värdskap som Gösta von Porat med familj en gång i tiden lade grunden för, är vårt arv och historia. Nu arbetar vi vidare i hans anda och utvecklar Ullinge med inspiration, passion och engagemang för att fortsätta skapa attraktiva mötesplatser för människor som vill umgås.

Vill du jobba med oss på Ullinge?

Har du ett härligt driv, glädje och en go inställning till att alltid göra ditt bästa. Är du dessutom självständig, flexibel och gillar ett högt tempo, så blir vi extra glada och ser fram emot att höra från dig. 

Våra fyra mötesplatser Hotel Ullinge, Hotel Vrigstad, Hotel Värnamo och Eksjöhovgårds Värdshus är hela tiden ute efter att hitta de mest passionerade, engagerade och professionella medarbetarna.

 Just nu är vi inne i en mycket expansiv fas där vi söker många nya medarbetare till vårt härliga gäng. Vi har ett behov av att bredda vår kompetens inom följande yrkesroller; kock, kallskänka, receptionist, serveringspersonal

En stor fördel i vår familj är att man har chansen att få arbeta på flera av våra olika mötesplatser, vilket ger en unik bredd, flexibilitet och erfarenhet. Som en del av Best Western koncernen, finns det för rätt person, dessutom möjligheten att växa och axla nya roller och uppgifter.

Connecta med oss genom att klicka här.

Hos oss är du trygg

 Vi håller oss uppdaterade och följer folkhälsomyndighetens och branschorganisationen Visitas rekommendationer – Hos kan du alltid känna dig trygg!

sv_SESwedish

Meny

Contact information

Do you have any questions, would you like to book a room, table, wedding, conference or anything else? Contact our reception below.

Phone: 0381 – 810 60
E-mail: info@ullinge.se