Custom code header don't touch or contact a developer

Vår historia

Den vackra plats Ullinge befinner sig på har en lång historia. Ända sedan stenåldern har det varit en plats där människor verkat och bott. Genom utgrävningar kring Ullinge har arkeologer funnit yxor och liknande föremål. Föremål som är betydligt äldre än hotellet. Men det visar det vi alltid vetat: att det rena lugnet kring vår natur, skogen och sjön är fullkomligt unik.

Till Ulla och Ingas ära

Hur det började

Låt oss ta ett kliv fram i tiden, från stenåldern till 1900-talet. Närmare bestämt till 30-talet, då Von Porat byggde sitt hem och flyttade in. Detta hem har sedan dess blivit vår huvudbyggnad, med restaurang och reception. Flygöversten Gösta von Porat bodde i detta vackert belägna hem tillsammans med sin familj, vilket gjorde att det snart blev ett populärt semesterresemål för familjens vänner och affärsbekanta.

Vårt namn

Vår namt, Ullinge, är inget vi ser lätt på. Det kommer från Ulla och Inga, Gösta von Porats dörrar, som visade ett utomordentligt värdskap till sina gäster. Ulla och Inga tog till vara på naturens alla läckerheter. Man jagade i skogarna, och fiskade i sjön. Under augusti månad blev Ullinge som populärast bland resmålen i Småland, då man fångade egna kräftor och bjöd på under kvällarna. Än idag är kräftfisket ett av Ullinges mest efterfrågade aktiviteter.

hompage-img-2
Bastu

Idag

Genom åren har Ullinge fått från att vara en privat bostad för familjegäster till ett populärt hotell. I mars 2010 köpte vår nuvarande ägare, Gerd Ziegler, ut hotellet från sina medägare. Sedan dess har vi fortsatt arbeta för att skapa den bästa platsen för avkoppling, bröllop och givande möten. Vi lägger ett stort fokus på att våra gäster ska få utsökt, vällagad mat gjort på lokalt producerade råvaror, att utveckla vår personal samt att erbjuda service av högsta klass. Allt för att leva upp till hur Ulla och Inga än gång i tiden tog hand om sina gäster.