Custom code header don't touch or contact a developer

Om Oss

Historia

Platsen som Ullinge befinner sig på har sedan stenåldern varit en plats där människor verkat och bott under flera år. Genom urgrävningar kring Ullinge har man funnit yxor och många liknande föremål som tyder på ett liv här långt innan hotellet ens var byggt.

Låt oss resa fram i tiden, till 1900-talet, eller närmare bestämt 1930-talet då familjen von Porat byggde klart sin bostad (idag vår huvudbyggnad) och flyttade in.
Flygöversten Gösta von Porat bodde här med sin familj och denna vackert belägna bostad, blev snart ett omtyck semester- och rekreationsmål för familjens vänner och affärsbekanta. Här härbärgades gästerna som blev väl uppassade av Göstas gästvänliga döttrar, Ulla och Inga. Genom deras gästvänlighet gav de snart ett namn åt platsen – Ullinge – som anspelar på deras namn.

Ulla och Inga tog till vara på naturens alla läckerheter. Man jagade i skogarna, och fiskade i sjön. Under augusti månad blev Ullinge som populärast bland resmålen i Småland, då man fångade egna kräftor och bjöd på under kvällarna. Än idag är kräftfisket ett av Ullinges mest efterfrågade aktiviteter och självklart är även en av våra klassiker på matsedeln kräftsoppa på Södra Wixens smakrika kräftor.

Mål & Vision

Genom åren har Ullinge gått från att vara en privat bostad för familjegäster till ett hotell.
I mars 2010 köptes Ullinge upp av den nuvarande ägaren Gerd Ziegler och arbetet med att skapa en plats för givande möten och rekreation fortsätter.

I dagsläget lägger vi ett stort fokus på att erbjuda våra gäster vällagad mat på närproducerade råvaror, kompetensutveckla vår personal och erbjuda service i toppklass – vare sig det gäller en middag för två eller stora konferenser och bröllop.
Allt för att leva upp till hur Ulla och Inga en gång i tiden tog hand om sina gäster.

Oberoende av all utveckling är den vackra och lugna miljön runt Ullinge densamma och det är inte svårt att unna sig!

Välkomna till dagens Hotel Ullinge!