På svenska In English Auf deusch | Facebook

 
VÅR HISTORIA
 
  
Ända sedan stenåldern har människor valt att bo precis på den här platsen vid Södra Wixens strand. Dels för närheten till jaktmarker och fiskevatten, men också för den läkande kraften i den milsvida utsikten.
På den tiden trivdes ännu björnen i de småländska skogarna. Livsfarliga möten var en del av vardagen och reaktionerna i kroppen identiska med hur vi i dag påverkas av stress. Här vid stranden fanns tryggheten där stenåldersmänniskorna vilade, återhämtade sig och kom i balans. Platsen har fortfarande samma effekt!  

På 1930-talet lät officeren och flygöversten Gösta von Porat bygga en påkostad villa åt sig och sin familj vid Södra Wixens strand (vår huvudbyggnad och restaurangdel). Officerens ögonstenar, döttrarna Ulla och Inga, gav platsen namnet Ullinge. Flickorna älskade omgivningarna, de tillbringade all ledig tid i naturen och blev duktiga på att tillvara naturens skafferi. Inte bara i form av bär och svamp, de var också skickliga jägare och fiskare. Läckerheterna de lagade av råvarorna och familjens stora gästfrihet bidrog till att Ullinge kom att bli en omtyckt plats för semester och rekreation bland von Porats vänner och affärsbekanta. Tätast var besöken under augusti då Ulla och Inga bjöd på nyfångade kräftor. Än i dag är kräftfisket en av våra populäraste aktiviteter!
 

© 2012 Gyllene Uttern Hotel Group
Tel: 0381 81060 | E-post: info@ullinge.se
Skicka en konferensförfrågan | Kontakta oss